Menterwolde VVD in actie tegen hennepteelt

Menterwolde VVD in actie tegen hennepteelt: Horen, zien, maar niet zwijgen!

Voor Menterwolde VVD is onze veiligheid een echt speerpunt. Onze veiligheid én die van onze kinderen. Want met veiligheid begint alles. Een gebrek aan veiligheid betekend angst,  zorg, stress en een beperkte bewegingsvrijheid, iedere dag opnieuw. Veiligheid is een voorwaarde voor vrijheid, iets waar hard voor gevochten is. Een eerste levensbehoefte.

Een van de grootste bedreigingen voor die veiligheid die we in de gemeente op dit moment meemaken is de illegale hennepteelt. Dit werd nog eens pijnlijk duidelijk op de bijeenkomst “Henneppreventie in Menterwolde en omgeving” die Menterwolde VVD vorige week vrijdagmiddag had georganiseerd in het gemeentehuis.

Wat de genodigden, politici uit de omgeving en ambtenaren die belast zijn met veiligheid, te horen kregen liet niets aan verbeelding over. Het gevaar voor de directe omgeving van een pand waarin zich een hennepkwekerij bevind is groot. Onaanvaardbaar groot.

Vertegenwoordigers van de Politie en netwerkbeheerder Enexis lieten met cijfers en voorbeelden uit de praktijk zien hoe onvoorstelbaar onverschillig en onverantwoord de kwekers omgaan met brandpreventie en gevaar van hun omgeving. Als je ziet hoe knullig elektrische leidingen worden afgetapt, waarbij de enige zekering nog de hoofdzekering in het kastje in de straat is, zijn de vele branden geen verrassing meer. Eigenlijk raak je verwonderd dat het niet veel vaker mis is gegaan in onze gemeente. Je realiseert je dat we op een tijdbom zitten.

Om alles duidelijk te maken had men een heuse hennepcontainer op de parkeerplaats gezet. Hierin bevond zich een hennepkwekerij compleet met voorbeelden van afgetapte stroom, ventilatiesystemen enz.

marihuanaHoren, zien, maar niet zwijgen
Een ding kwam bij de aanwezigen goed tussen de oren. Woon je naast een hennepkwekerij, dan is jouw veiligheid en die van je kinderen ernstig in gevaar. De politie, Enexis en de gemeente steken erg veel capaciteit in het opsporen en oprollen van kwekerijen maar kunnen niet zonder uw hulp. Vermoed u de aanwezigheid van een hennepkwekerij in uw omgeving? Meldt dat dan! Dat kan anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000 of via de politie: 0900 8844 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl

Menterwolde VVD helpt en blijft zich sterk maken voor beleid dat hennepteelt ontmoedigt. Zo hebben we behalve deze bijeenkomst via een motie het zogenaamde damoclesbeleid in de gemeente ingevoerd en is er via het college in Den Haag een oproep voor meer politiecapaciteit gedaan. Helpt u mee? Zonder UW hulp kan men UW veiligheid niet goed waarborgen! Bent u door criminelen benaderd om zelf een kwekerij te beginnen? Laat u niet verleiden! Er zijn alleen verliezers! U komt nooit meer uit de genadeloze klauwen van de criminelen!

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply