Even voorstellen: Henk Lambeck

Even voorstellen,

Henk Lambeck

Henk Lambeck

Mijn naam is Henk Lambeck, ik ben 36 jaar geleden geboren in Sappemeer maar getogen in Noordbroek, waar ik gedurende mijn lagere en middelbare schooltijd heb gewoond. Na een periode in Hoogezand, woon ik inmiddels alweer 10 jaar in Noordbroek, samen met mijn vrouw en 2 zonen.

In mijn vrije tijd, ben ik vaak als supporter van mijn oudste zoon te vinden op het voetbalveld, daarnaast ben ik zelf nog actief op de tennisbaan, zit ik in het cliĆ«ntenplatform van het gezondheidscentrum “De Rotonde” en sinds een half jaar in de schaduwfractie van Menterwolde VVD.

Na mijn studie bouwkunde, het behalen van mijn ondernemersdiploma en aannemerspapieren ben ik na een kleine omzwerving in de corporatiesector terechtgekomen. De afgelopen 9 jaar ben ik hoofd van de afdeling Onderhoud van een woningcorporatie in Hoogezand.

Bij de corporatie kan ik mijn maatschappelijke betrokkenheid combineren met bouwkundige kennis. De afgelopen jaren maakte onze sector duidelijk een verandering door, van het “voor” mensen iets doen, naar het “met” mensen iets doen. Hetgeen andere competenties vraagt.

Bewoners vanaf het eerste begin meenemen in nieuwbouw en/of renovatieprojecten is hiervan een voorbeeld. Bewoners praten en beslissen mee over het ontwerp van hun toekomstige woning. Gezamenlijk worden vooraf heldere kaders gesteld, en verantwoordelijkheden worden deels gedelegeerd naar toekomstige bewoners.

Om mensen deze vrijheden te kunnen bieden, moet je vertrouwen hebben, kaders stellen en zaken los kunnen laten. Dat is exact waar ik het ook in onze gemeente soms mis zie gaan en me graag voor zou willen inzetten.

Hetzelfde geldt in mijn optiek voor het ondernemersklimaat binnen onze gemeente. Een arbeidsplaats begint immers bij een ondernemer die zijn of haar nek durft uit te steken. Menterwolde VVD staat voor een goed ondernemersklimaat waarin ondernemers de ruimte krijgen, om zodoende de werkgelegenheid voor ons allemaal te verbeteren.

Tijdens mijn opvoeding heb ik meegekregen, dat er gewerkt moet worden. Niet alleen voor brood op de plank, maar ook voor de sociale contacten, het gevoel van vrijheid, onafhankelijkheid en eigenwaarde. Voor mij is dit hetgeen waar ook Menterwolde VVD voor staat. En waar ik me de aankomende jaren voor Menterwolde zou willen inzetten, mij speerpunten zijn:

– Minder regels vanuit het gemeentebestuur.
– Meer overleg met burgers vooraan en tijdens een proces.
– Vooraf heldere kaders stellen, die binnen de vastgestelde begroting passen.
– Binnen deze kaders veel meer vrijheden voor de burgers en ondernemers.
– Verbeteren van het ondernemersklimaat binnen onze gemeente.
– Zorgen voor meer werkgelegenheid.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply