Mieke Bos – Menterwolde: hier hoor ik thuis!

Menterwolde: hier hoor ik thuis.

Mieke Bos

Mieke Bos

Ik ben Mieke Bos, vrouw van Tonny (veehouder), trotse moeder en schoonmoeder van onze twee jongens en hun meiden en oma van Loek en Wieteke.

Ik woon inmiddels 35 jaar in Noordbroek. Hier hoor ik thuis. Hier wil ik wonen.
De omgeving ademt rust, ruimte en kracht.

Er zijn veel dingen die mijn interesse hebben. Mijn tuin is in het voorjaar en zomers een paradijs en in de winter trek ik me graag terug op de bank met een goed boek.  Ik ben altijd trouw aanwezig op de avonden van de Odd Fellows (levensbeschouwelijk) in Veendam en zet mij daarvoor ook bestuurlijk in.  http://www.oddfellow.nl/veendam  Bij de Odd Fellows is het niet belangrijk wat je bent, maar hoe je bent. Deze manier van omgaan met elkaar en in het leven staan spreekt mij erg aan.

Een echte passie voor mij is de politiek. Het wel en wee van onze gemeente is mij lief. Al 12 jaar lang probeer ik met enthousiasme en bevlogenheid op liberale wijze onze rode gemeente iets meer oranje te kleuren. De afgelopen jaren hebben wij als VVD ons steentje bijgedragen en het resultaat mag er zijn. Voor Zuidbroek hoeven wij ons zeer zeker niet meer te schamen, het MFC in Noordbroek begint er ook al aardig op te lijken, de jeugdsozen zijn herbouwd en ook onze (voorheen) slechtste wegen liggen er weer prima bij.

De komende jaren zou ik mij nog graag blijven inzetten. Richting de herindeling is het van groot belang om er nu nog uit te halen wat er inzit. Niet het eigenbelang staat voorop en ook niet het VVD belang, maar het belang van ons allemaal, van Menterwolde.  Uiteindelijk zit de kracht in de beperking. Het vraagt om inzicht en visie en ik denk dat de VVD dat kan bieden. In de politiek moet je over veel geduld beschikken en daarmee komen we bij mijn tweede passie, mijn escargotskwekerij. Vanaf 2008 ben ik de trotse eigenaar van een eigen veestapel. Ik kweek jaarlijks 40.000 wijngaardslakken. Bos Carabain Escargots levert excellente kwaliteit wijngaardslakken aan restaurants, delicatessenzaken en voor thuis. http://www.boerenslak.nl/

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply