Mijn naam is Chris Ubels

Mijn naam is Chris Ubels, 44 jaar geleden geboren in Haren. Ik ben getrouwd en woon sinds 2000 in Zuidbroek met mijn vrouw en 2 zoons.

Chris Ubels

En wat is Menterwolde een heerlijke plek om te wonen en om je kinderen te laten opgroeien! Veel natuur, ruimte, rust, boerderijen, centrale ligging, geweldig! Met recht “hartje Groningen”!

Mijn opleiding heb ik in Groningen gevolgd, maar leren is veel te leuk om er mee te stoppen. Dat doe ik dus met plezier en regelmaat ook nu nog.

Na leiding te hebben gegeven aan een natuursteenverwerkend bedrijf ben ik voor mezelf begonnen in de ICT. Computers verkopen en repareren, ondersteuning bieden, vaak aan huis en bij bedrijven en computerles geven is waar ik me dagelijks met veel plezier mee bezig houd.

Natuurlijk zijn er altijd dingen die je graag anders zou willen in de gemeente waarin je woont, zaken waar inwoners tegenaan lopen, en mijn ouders zeiden altijd “nait soezen mor doun!” Voor mij betekende dit dat je niet langs de kant moet blijven staan maar verantwoording moet willen nemen. Daarom heb ik me nu ongeveer 5 jaar geleden aangemeld bij de VVD en ben ik lokaal actief geworden. Ik heb vele cursussen gevolgd, nodig om het raadswerk goed te kunnen doen. De laatste jaren ben ik als raadslid actief. Raadslid ben je voor alle inwoners van de gemeente. En dat doe ik vanuit de overtuiging dat iedereen dezelfde ondersteuning moet krijgen om iets van zijn leven te maken. Dat je de plicht hebt mee te doen, maar ook om anderen de kans te geven om te participeren, om niet achter te blijven.

Als raadslid heb je de mogelijkheid en de verantwoordelijkheid je voor alle inwoners in te zetten. Voor een nieuw centrum in Zuidbroek bijvoorbeeld. Of voor winkels die allemaal op zondag open mogen in plaats van slechts een winkel. Of voor een hennepvrije gemeente. Of voor een goed werkend jeugdbeleid. Of voor maatregelen die vandalisme tegengaan en uw veiligheidsgevoel vergroten. Of voor een degelijk financieel beleid zodat uw lasten omlaag kunnen. Of voor een beter ondernemersklimaat. Banen, banen, banen.

Allemaal zaken waar ik me met onze fractie de afgelopen jaren voor heb ingezet. Maar we zijn nog niet klaar.

Het is er op of er onder! Er komt veel op Menterwolde af. Zaken die vragen om goed voorbereide raadsleden met een duidelijke visie op te toekomst. De drie decentralisaties, meer taken voor de gemeente dus, en de herindeling die onvermijdelijk geworden is.

Daarom zijn mijn speerpunten voor de laatste raadsperiode van Menterwolde:

–          Toekomstbestendig maken van de gemeente, een sterk gebied na de herindeling

–          Toekomstbestendig maken van onze voorzieningen, zodat ze essentieel blijven, ook voor het gemeentebestuur na de herindeling. Zwembaden, sportvoorzieningen enz.

–          Een brede school in Meeden en Muntendam

–          Uitvoer geven aan het Integraal zwemplan van Menterwolde VVD

–          Een degelijk financieel beleid met een sluitende begroting

–          Werken aan werk, een goed ondernemersklimaat, banen, banen, banen

Wij werken door, speciaal voor u en hopen op een steuntje in de rug, van u! Menterwolde VVD: Werkt voor Menterwolde.

Tags: , , , , ,