Motie Gratis Zwemlessen Basisschoolkinderen nu beleid

We zijn zéér verheugd dat de motie Gratis Zwemlessen Basisschoolkinderen Menterwolde, zoals ingediend door Patricia Boerma van de PvdA en Chris Ubels van Menterwolde VVD nu is omgezet in beleid. 

zwemdiploma

In de afgelopen jaren bleken steeds minder kinderen zwemlessen te volgen met als gevolg dat er landelijk een grote stijging in het aantal verdrinkingen was waar te nemen. Uit onderzoek van het Mulier Instituut bleek zelfs dat in 2013 tot 3 keer zoveel mensen door verdrinking het leven lieten dan het jaar daarvoor.

Dit gegeven, en het gegeven dat er in Menterwolde verschillend beleid was voor kinderen uit verschillende dorpen hebben Patricia Boerma en Chris Ubels ertoe bewogen een motie in te dienen. Deze motie had ten doel om alle kinderen, ook van ouders die dit niet kunnen betalen, de mogelijkheid te bieden zwemlessen te volgen met als doel het behalen van diploma A en B. Deze motie is raadsbreed aangenomen. De kosten worden door de gemeenschap gedragen en zo hoort het ook. Alle kinderen moeten dezelfde toegang hebben tot het leren van deze levensreddende vaardigheid: een eerste levensbehoefte.

Vandaag zijn de inwoners van Menterwolde over de bijzonderheden geïnformeerd in de Tussenklappen. Chris Ubels en Patricia Boerma schudden elkaar virtueel de hand en feliciteren elkaar met dit geweldige resultaat.

Hier volgt de tekst zoals deze vandaag door de Gemeente in de Tussenklappen is gepubliceerd:

———————————————————

Gratis Zwemlessen Basisschoolkinderen

De gemeente Menterwolde biedt alle basisschoolkinderen in de groepen 2 t/m 8 uit de gemeente Menterwolde, vanaf 1 september 2014 gratis zwemlessen aan. Dit geldt voor het behalen van het A en B diploma.
Deze lessen vinden plaats in het DG van den Noortbad in Muntendam.

Bij voldoende deelname (9 kinderen per groep) kunnen de lessen ook worden gegeven in het Van der Valk-bad in Zuidbroek en in De Kolck in Meeden.

Heeft uw kind al les in het bad in Muntendam, hoeft u dus vanaf 1 september niets meer te betalen.
Maakt uw kind momenteel gebruik van de lesmogelijkheden in het Van der Valkbad in Zuidbroek, dan kunt u tot een maximum van €250,- voor beide diploma’s, bij de gemeente terugvragen.

Kinderen die na 1 september 2014 met zwemles beginnen, kunnen zich aanmelden via info@menterwolde.nl.
Voor nadere informatie kunt u bellen met het Klant Contact Centrum van de gemeente, telefoon (0598) 65 88 88.

———————————————————-

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply